Reiseliv & Italiensk

Vil du lære deg italiensk og oppleve byer i Italia? Foruten kunnskap om Italia lærer du om reiseliv- og reiseplanlegging, kulturforståelse og turistattraksjoner. Spennende linjetur til vakre Italia. 

Linjens innhold

Du får innføring i italiensk. Undervisningen er beregnet på deg som ikke kan italiensk fra før eller som har litt kunnskap i italiensk.

Videre ser vi på reisemål i Italia, Europa og resten av verden.
Vi fokuserer også på Norge som reiselivs-destinasjon – med sine fantastiske severdigheter og attraksjoner.

Tema

Kunnskapsformidling og prosjektarbeid

  • Kulturkunnskap
  • Reiseplanlegging
  • Mat fra andre land
  • Kundebehandling og service
  • Serverdigheter og attraksjoner

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp

Vi besøker reiselivsbedrifter og attraksjoner i nærområdet (Rogaland/Vestland).
Syreneset Fort på Karmøy, traktorsafari til Eikemo, kanskje rib-safari i Haugesund, tur til Stavanger og Bergen  og kulturstien på Åkrasanden kan være noen av det vi vil oppleve.
Vi lager mat fra andre land på vårt fine undervisningskjøkken
Videre skal du få planlegge din drømmereise og være med å planlegge studieturen til Italia.

Linjeturer

Reisen til Italia kan gå til byer som Venezia, Firenze, Pisa, San Gimignano Napoli og Roma. Reisen planlegges i samarbeid med linjens elever. Det som er sikkert er at det blir en spennende reise.


Pris: Kr 20.500,- inkludert linjetur til Italia.
Tillegg: Utgifter til mat i Italia.

Oppstart: 23.08.2020

NB! For skoleåret 2020-2021 er har linjen skiftet navn til Reiseliv & Italiensk.

Les hva tidligere elever sier om linjen

Glad i å reise og lære om andre kulturer

“Reiseliv & Spansk er en linje som passer fantastisk bra til alle som er glade i å reise og lære om forskjellige kulturer og verdier, både i klasserommet og i utlandet. Her får man opplæring i et annet språk, samtidig at man får være på utflukter i Norge og turer til utlandet. Personlig har denne linjen vært en kjempeopplevelse for meg hvor jeg har lært å kjenne mange nye mennesker: På reiser til utlandet, rundt i nærområdet samt hyggelige stunder i klasserommet med gode lærere. Anbefaler linjen Reiseliv & Spansk.”

Joost
Traktorsafari, språk, kultur og historie

“Reiseliv & Spansk var en morsom og lærerik linje med ulike aktiviteter. Jeg fikk lære språket, men også mye om kulturen og historien i Spania. Dette toppet seg med en tur til fantastiske Malaga, der vi fikk smake mye god mat og sett det meste. I tillegg fikk vi lære om reiselivet i nærområdet og sett verdien i attraksjonene fra hjemstedene våre og på Karmøy. Blant annet var vi på traktorsafari og klatrepark ikke langt unna skolen og hadde det veldig gøy. Året på Reiseliv & Spansk var kjempefint og ga meg erfaringer og venner jeg ikke ville vært foruten.”

Ingvild Sinnes Wennebo
Jeg lærte masse nytt.

“På Reiseliv & Spansk fikk vi være med å bestemme og planlegge de ulike destinasjonene og utfluktene vi ønsket å dra på. Vi fikk blant annet lært mye om reiseliv, spansk og spansk kultur, som kom godt med når vi skulle planlegge turene vi skulle dra på. Lærerne var veldig flinke og erfarne som gjorde at det vi lærte var spennende, og jeg lærte masse nytt i løpet av året på Karmøy FHS. Linjeturene gikk til Malaga og Praha som er to utrolige fine destinasjoner som jeg aldri har besøkt før, men som jeg gjerne vil besøke igjen. I Malaga kunne jeg praktisere spansken min, som gjorde det veldig morsomt og spennende å lære mer spansk. Vi har også vært på mange andre turer som traktorsafari, ribbsafari, et besøk i Høyt og Lavt klatrepark som var utrolig gøy å prøve ut. Alt i alt har jeg hatt et utrolig fint og minnerikt år på Karmøy FHS med linjen. Jeg har fått mange gode opplevelser. Takk til Eli og Asbjørn for et kjempeflott og uforglemmelig år på Reiseliv & Spansk!”

Silje Cubedo Christensen