Friluftsliv Sjø – Kroatia

Dykking, windsurfing, vannsport, båtførerkurs, seiling, fisking, ski/snowboard, curling mm.
  «Klasserom» Åkrasanden – Norges vakreste strand. Fantastisk tur til Kroatia med dykking eller windsurfing. 

Linjens innhold

Aktiviteter og naturopplevelser knyttet til sjø og vann = Friluftsliv Sjø
Vi er stolte over å ha Norges flotteste klasserom – Åkrasanden
– kåret til Norges fineste strand av Dagbladet i 2014!
Karmøy stiller med strender og hav på alle kanter – og du vil en få innføring i aktiviteter i det våte element pluss aktiviteter på land :-).

FANTASTISK linjetur til vakre Kroatia! Sjekk ut mange presentasjonsvideoer under!!

Tema

Velg mellom windsurfing eller dykkekurs i Kroatia

 • 4 dagers seiltur mellom øyer i Kroatias fantastiske skjærgård
 • Vannsport (vannski/wakeboard/tube/airchair)
 • Fisking (stang- og garnfiske)
 • Båtførerkurs (tilbud til dem som ikke har dette)
 • Strømfiske (i samarbeid med Karmøy Jeger- og Fiskeforening)
 • Bølgesurfing
 • Seiling (2-Krona)
 • Curling
 • Kiting
 • Ski/snowboard
 • Kajakk/kano
 • Lage og fly egenproduserte drager
 • Besøke lakseoppdrett
 • Tur og øvelser med Redningsskøyta

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp

I en friluftsgruppe vil du oppleve et sterkt og nært fellesskap. Opplevelser, samarbeid og en humørfull tone bidrar til dette. Videre vil en ved tilstedeværelse ved/i sjøen få respekt for naturen samt ivareta tradisjoner knyttet til sjø.

Linjeturer

Fantastisk linjetur til vakre Bol på øya Brac i Kroatia hvor det er fokus på dykking, windsurfing og seiling.
I vårsemesteret blir det tur til fjellheimen med tilbud om ski/snowboard eller kiting.


Pris: kr 20.000 inkludert tur til Kroatia.
Tillegg: Kr 3000,- for de som ønsker å ta grunnkurs dykking (PADI Open Water) i Kroatia.
Middager i Kroatia er ikke inkludert.

Oppstart: 23.08.2020

Presentasjonsvideo Friluftsliv Sjø. Laget av elev Magnus Ross Gibson
Sjekk ut video laget av Erlend hvor linjen surfer på en av Norges fineste strender – Sandvesanden
Dykkernes egen video fra linjetur Friluftsliv Sjø til vakre Bol på øya Brac i Kroatia oktober 2015

Les hva tidligere elever sier om linjen

Det er rett og slett hærlig.

«Er du gira på å tilbringe en dag i uka som oftest i våtdrakt? Det høres kanskje ikke så kult ut, men vi kan love deg at det som oftest blir ukas beste dag! Friluftsliv – Sjø er en av torsdagslinjene på Karmøy Folkehøgskule. Linja er veldig populær og blir fort full, og det er ikke uten grunn. Humøret er alltid på topp og vi gleder oss masse når torsdagen nærmer seg fordi vi vet det kommer til å bli en super dag.

Det er mange gode grunner til å velge Friluftsliv Sjø som ett av linjefagene på Karmøy. For det første er det både jenter og gutter på linja, noe som gjør at vi er en gjeng fylt av humor, kreativitet og latter. For det andre har vi en veldig variert timeplan, utfordringene er mange, og blant annet innebærer det at vi får ganske så heftige facebook-bilder. I tillegg har vi supre linjeuker. Dykkerne tok dykkerlappen mens windsurferne dro til Italia. Og ikke minst har vi to av skolens beste lærere med oss. De er rett og slett fantastiske! Alltid gjør de det de kan for at vi skal trives, de tilrettelegger aktivitetene og yter maks hele tiden. De er alltid engasjerte og like ivrige som oss.

Ettersom man kan fordype seg i to ting på linja er det ikke alltid hele klassen er sammen. Når dykke- og windsurfeforholdene er gode er vi ikke seine med å dra på hvert vårt sted for å drive med aktivitetene. Dykkerne drar til forskjellige steder for å utforske havbunnen, fange krabber og for å se etter kamskjell. Hvis fangsten er god lukter det ofte godt på skolekjøkkenet når de er tilbake. En fin bonus du ikke får på andre linjer.
Windsurferne befinner seg som regel på Åkra der forholdene pleier å være veldig gode. Naturen er kjempeflott med kritthvit sand og gjennomsiktig hav, så opplevelsen blir ekstra fin. Brettene vi bruker er oppbevart på stranden, det tar derfor ikke lang tid fra vi har ankommet til man ser flere seilbrett på vannet.

Når kulda setter inn som verst på Karmøy er klassen mer samlet. Da har vi blant annet dratt på hytteturer, sett på forskjellige båter, badet i innendørshaller og spilt curling. Fisking, casting og fluebinding er andre aktiviteter vi har drevet med. Når det har vært uvær har vi dratt på stormsafari, når bølgene har vært gode på Sandvesanden har vi prøvd bølgesurfing, og kanoene har vi brukt på fine soldager. Grilling, volleyball og kakaodrikking er også ofte innslag på torsdagene.
Det er rett og slett herlig å gå på Friluftsliv Sjø!»

Jonas, Julie og Kjersti
Alltid rå stemning i minibussen

“Opplevde fantastiske undervannseventyr flere steder i Norge og også i Kroatia. Alltid rå stemning i minibussen enten det innebar P1 eller karaoke for full hals. Gunnar og JK – herlige lærere!!!

Sofie Sandvig
Nytelsen av å surfe.

“Masse nytt og spennende. Livet på havdypet, nytelsen av å surfe både på bølger og i vind, og ikke minst kicket av tube og vannski bak en motorbåt. Angret ikke et sekund på valg av Friluftsliv Sjø og Friluftsliv Ekstrem Ekstrem”

Tobias Stene
WOW for et år

“First of all: Wow, for et år!! Vi ankom Karmøy FHS og Friluftsliv Sjø med litt diffuse forventninger om hva året kom til å bringe, og disse forventningene ble jaggu meg sprengt (til de grader også)!”

Kristin Mjelde og Vemund Fjeld